torstai 26. elokuuta 2010

Valokuvaus ei ole helppoa - se on vaikeaa (post not related)

Jukkahan pääsi ihan vauhtiin tänään, kun oli ihan oikea näppäimistö käytössä. Ei hirveästi lisättävää, hiiri tuulettu juurikin edelleen. Jopa toimii muuten, mutta laserin linsseissä on ilmeisesti vettä, koska kursori menee ihan missä sattuu.

Mut joo, tänään tuli välillä semmoinen fiilis omia kuvia katsellessa, että ei ole ollut itse paikalla. Ja niinhän siinä kuvatessä voi käydä, jos ei ole varovainen. Pitäisi olla tilanteissa niin helvetin nopee, ettei matkanteko/eteneminen/ym. viivästy JA samalla katsella itse paljaalla silmällä - jopa kokea asioita.

Tänään ajeltiin tosiaan noin noilla hoodeilla. Maisemat oli aika komeat. Sitten kun katson kuvat läpi, selviää kuinka korkealla käytiin; nyt en muista. Korkeammalla käytiin kuin mitä Suomesta löytyy. Älyttömintä koko hommassa oli se, että sinne ajettiin omalla autolla täydellistä asvalttia pitkin. Pientareet oli tietysti hoidettu ja koko matkalla kasvoi vähintään metrin leveydellä siisti nurmikko. Ja niinkuin Jukka kertoili, ennen puistoa oli ihan jumalattomat wannabe Vegas-amusement parkit. Kuulemma tämä luonnonpuisto on Amerikan suosituin. No, eihän siellä puistossa voi hirveästi tehdä muuta kuin patikoida ja meloa, joten sen turistihärdellin ymmärtää jotenkin. Se on vaan aika surullisen huvittavaa.

Ja joo, Washington D.C.:n kuvat löytyyy nyt täältä.

Ja joo kanssa. Tässä vieressä on Walmart, joka on auki AINA. Voi miettiä silleen että jos se Prisma olisikin aina auki, olisihan aika hienoo, mutta ei ehkä olisi muita kauppoja. Kävin juuri siellä ostamassa Tennessee T-paidan ja vähän muutakin. Tavarat oli hinnaltaan suomalaisittain halpaa/normaalia. Siellä ne hyllytti tavaraa hyllyyn ja olin ehkä yksi kolmesta asiakkaasta.
No joo, näitä juttuja vois hehkuttaa vaikka mitä. Toisaalta taas, ruoka on paljon kalliimpaa kuin euroopassa. Viikossa on tajunnu homman juonen aika hyvin. Ei enää ihmetytä se, miksi porukka syö siellä McDonaldsissa yms. paskaa, eikä tee itse ruokaa. Syyhän on se, että ruokatarpeet ovat kaupassa käsittämättömän kalliitta, ainakin suomalaiselle, sakemannista puhumattakaan. Lisäksi pitää mennä siinne Walmartiin niitä hakemaan, koska pienemmissä kaupoissa ei myydä järkevään hintaan oikeastaan muuta kuin valmis(mikro)ruokaa. Sipsit ovat halpoja, limsa ei maksa mitään, kaikki paskaenergia on halpaa, ompas kovin yllättävää että porukka painaa. Täällä tajuaa vahingossa juttuja :D

Mut, hyvää huomenta! Mä meen nukkumaan.

-jussi

3 kommenttia:

  1. oijoi, jussi on miettinyt juttuja! sitä se maailma teettää. ;) Mutta tippuiko hiiri sittenkin vesilasiin?

    Kiva kun blogaatte ahkerasti, tuntuu vähän kuin ois ite mukana kun tulee niin reaaliajassa!

    Ja kuvat on mielettömiä ja niitä on hienoo katella! Mut joo, ota välillä vaik vaan jotain simppeleitä kuvia yhdellä linssillä ja jätät muut kamat kotiin niin ei et pysty liikaa panostaan ja ehdit kokea muutenkin kuin linssin takaa.

    Enjoy!!

    VastaaPoista
  2. Komeita kuvatuksia, pointsit kuvaajalle. 0/

    Toi jenkkien ulkonasyömishabitti on kyllä hassu ilmiö. Ite olin männä vuosina kolme viikkoa jenkkikaverini luona San Josessa, eikä sen perhe tehny koko aikana kertaakaan itse ruokaa. Mekin syötiin sit kerran-pari krt päivässä jossain raflassa tai haettiin vaihtoehtoisesti ruokaa mukaan. Mikäs siinä syödessä, kun ravintoloiden ruoka oli Halpaa (ja Nazin perhe ne ruoat pääasiassa maksoi..) Onks siellä vieläkin edullista syödä ulkona? Paljonko perus-Big Mac tai vastaava maksaa siel? Annokset lienee yhä giganttisen kokoisia. Monesti yhestä ravintolan ruoka-annoksesta pääsis syömään kaksikin kertaa. Jostain syystä me aina heitettiin ne ylimääräset ruoat mäkeen.. jenkkien keskuudessa ei kai oo kovin coolia ottaa doggybageja mukaan?

    VastaaPoista
  3. Toi yhellä linssillä kuvaaminen on ihan hyvä tipsi, tajusin sen istekkin. Mut tuolla vuorilla varsinkin oli aika vaikee tehä valintaa sen suhteen. Jukka kuvas tänään, se oli hyvä juttu.

    Tuo ruokapuoli on nyttemmin vähän muuttunut siitä NY D.C. -linjasta. Täällä vois jopa kuvitella kokkaavansa näillä hinnoilla itse. Vielä ei olla siinä annoskoossa mistä on kaikkialla puhuttu. Aika pienei ovan olleet.

    VastaaPoista